Una tesi doctoral de l'IFISC-UCM nominada com a "recerca doctoral destacada"

18 de setembre de 2018

L'editorial Springer premia la recerca d'un estudiant de doctorat de la UCM-IFISC com a part del seu programa de reconeixement de tesis doctorals excel·lents.

Thermodynamics and Synchronization in Open Quantum Systems”, tesi doctoral defensada per Gonzalo Manzano a la Universitat Complutense de Madrid, i supervisada per Juan M.R. Parrondo (UCM) i Roberta Zambrini (IFISC), ha estat publicada per l'editorial Springer com a part de la seva col·lecció Springer Theses, amb l'objectiu de reconèixer l'excel·lència de la recerca doctoral.

El seu treball inclou una àmplia introducció als sistemes quàntics oberts i al camp emergent de la termodinàmica quàntica, ideal tant per a estudiants com para nouvinguts al camp, alhora que proporciona una guia moderna per a la construcció i interpretació de les lleis de la termodinàmica al profund món quàntic.

El llibre explora algunes de les connexions entre els efectes dissipatius i quàntics des d'un punt de vista teòric, centrant-se en tres temes principals: la relació entre la sincronització i les correlacions quàntiques, les propietats termodinàmiques de les fluctuacions i el rendiment de les màquines quàntiques tèrmiques. Els efectes de la dissipació tenen un profund impacte en el comportament i les propietats dels sistemes quàntics, i la inevitable interacció amb l'entorn circumdant, amb el qual els sistemes intercanvien contínuament informació, energia, moment angular i matèria. Aquest fet és responsable en última instància dels fenòmens de decoherència i de l'aparició del comportament clàssic. No obstant això, existeix un ampli règim intermedi en el qual la interacció entre els efectes dissipatius i quàntics dóna lloc a un conjunt de fenòmens rics i sorprenents que acaba de començar a entendre's.


 Book


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord