Investigadors de l'IFISC posen a prova les noves GPUs de Nvidia

9 de març de 2021

Un equip d'investigadors de l'IFISC (CSIC-UIB), liderat pel Dr. Pere Colet i conformat pels investigadors Dr. Massimiliano Zanin, Alex Gimenez i Pablo Moreno, han fet test reals amb els seus programes i càlculs sobre CUDA, en l'equip Sie Ladón GPU Rome, basat en la plataforma Gigabyte G492-Z50 amb tota la gamma de les noves targetes NVIDIA Ampere: A100, A6000 i RTX3090, amb comparatives reals dels càlculs que realitzen.

L'equip disposava de dos processadors AMD 7282 de 16 cores a 2,8 Ghz (turbo 3,2 Ghz), un disc de sistema SSD de 2 TB i un disc d'alt endurance Micron 9300 MAX de 12,8 TB NVME, que aporta una velocitat de 850.000 IOPS de lectura i 310.000 IOPS d'escriptura per a escratx.

Els càlculs realitzats per l'IFISC dins del projecte SuMaECO són d'un gran interès ecològic a Mallorca, ja que realitzen simulacions del creixement de les Prades de Posidònia. Aquestes plantes subaquàtiques són vitals per a la subsistència dels fons marins i la fixació de sorra en aquests entorns, a més de que proporcionen menjar i refugi a moltes espècies de peixos i altres animals de la nostra Mar Mediterrània.

A més s'ha testat la classificació d'imatges i sèries temporals mitjançant xarxes neuronals en l'entorn TensorFlow, tècniques a usar, entre altres, en la predicció de retards en aeroports (ERC Starting Grand ARTIC) i la teledetecció de Xylella fastidiosa en cultius.

Les proves de velocitat de les GPUs amb els càlculs realitzats per aquests investigadors de l'IFISC es troben públiques en aquest link.


 HeaderComputerServicesUnit


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord