IFISC People: Lucas Lacasa

30 de novembre de 2021

Ens complau anunciar que el professor Lucas Lacasa s'incorpora a l’IFISC com a científic titular del CSIC.

Anteriorment Lucas era Professor de Matemàtica Aplicada a l'Escola de Ciències Matemàtiques de la Universitat Queen Mary de Londres (el Regne Unit), així com investigador associat en el Kings College de Londres i Early Career Fellow del EPSRC. Ha rebut diverses distincions acadèmiques, entre elles el Premi Internacional de Ciències Formals 2019 atorgat per USERN i el Premi a l'Excel·lència Investigadora de QMUL (2020). En el passat va ser científic convidat en UCLA i Oxford, i actualment forma part de diversos consells editorials com PLoS ONE o Entropy.

La seva recerca se centra en aprofitar la seva formació en dinàmica no lineal, física estadística i teoria de xarxes per a desenvolupar mètodes d'anàlisis de dades, amb interès tant en els aspectes fonamentals de la ciència de la complexitat com en les seves aplicacions als sistemes biològics i sociotècnics. Ha publicat uns 80 articles en àrees que abasten la ciència multidisciplinària (PNAS, Nature Communications), la física (Physical Review X, Physical Review Letters), les matemàtiques (Nonlinearity) o la informàtica (IEEE TPAMI), i les seves recerques han estat destacades en premsa més de 150 vegades.

En una vida anterior, va intentar ser músic. Pel que sembla, comenta que la seva última banda només va enlairar i va aconseguir la popularitat una vegada que ho va deixar, probablement un bon indicador que va prendre la decisió correcta en triar la ciència. Així i tot, li encanta la música i, en general, s'interessa per la interfase entre l'art i la ciència.


 ifisc-people-lucas-lacasa


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord