L’IFISC participa en l'elaboració del Llibre blanc de Desafiaments Científics 2030 del CSIC

11 de octubre de 2021

El Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) posa en marxa 14 temes estratègics per a coordinar equips de recerca capdavanters i multidisciplinàries que ampliïn les fronteres del coneixement en àrees com l'origen de la vida, la composició de la matèria, l'exploració de l'espai, el funcionament del cervell, la transició energètica, la societat global o l'impacte del canvi global, entre altres. Els 14 temes pretenen servir de marc de referència per al desenvolupament de l'estratègia científica de la institució, proporcionant una visió de la recerca que es realitza actualment en el CSIC i, al mateix temps, construint una visió global de quins seran els principals reptes científics en la dècada vinent. Es publiquen conjuntament en el Llibre blanc Reptes Científics CSIC 2030, disponible en la pàgina web del CSIC

Com a centre a l'avantguarda de la recerca en Sistemes Complexos, els investigadors de l’IFISC han participat en l'elaboració d'aquests documents.

Cal destacar que Roberta Zambrini ha coordinat el tema 10 Digital & Complex Information juntament amb Gemma Rius (IMB-CNM). En el mateix tema, Miguel C. Soriano coordina el capítol de Advanced Photonics. En el tema Artificial Intelligence, Robotics & Data Science, José J. Ramasco coordina el capítol Machine Learning and Data. Els investigadors de l’IFISC també han contribuït als temes Challenges in Biomedicine and Health (vol. 4), Brain, Mind & Behaviour (vol. 5), i Ocean Science Challenges for 2030 (vol. 13). 

En l'elaboració d'aquests documents han participat prop de 1.100 investigadors de més de 100 centres del CSIC i altres institucions (organismes públics de recerca, universitats, etc.).


 white-book-csic


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord