Una estudiant de Màster del IFISC guanya el segon premi en els premis TalenTIC

23 de novembre de 2018

La consultora tecnològica Informàtica El Corte Inglés (IECISA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han celebrat la tercera edició dels premis Premis IECI a la Innovació TIC (TalenTIC) a les Tesis de Grau (TFG) i Tesi de Màster (TFM) dirigides a la innovació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

L'estudiant de Màster de l'IFISC Irene Estebánez ha obtingut el segon premi en el concurs per la seva tesi de Màster titulada “Autonomous dynamical systems based on hardware implementations of delay-reservoir computers”, supervisada pels investigadors del IFISC Miguel C. Soriano i Ingo Fischer. La tesi de Estébanez presenta una de les primeres implementacions de Reservoir Computing per a operacions autònomes, permetent un comportament dinàmic que pot entrenar-se. La implementació és capaç de reproduir la dinàmica caòtica d'un oscil·lador no lineal únicament a partir de la seva sèrie temporal. L'estudi d'Irene Estebánez ofereix interessants perspectives per a futures recerques sobre sistemes dinàmics complexos.

L'objectiu principal dels premis TalenTIC és fomentar la innovació tecnològica en l'àmbit acadèmic i premiar l'esforç i la dedicació dels estudiants que han realitzat un TFG o TFM amb aplicacions TIC innovadores. El jurat va destacar la transversalitat dels projectes i el potencial d'aplicació pràctica de les propostes presentades com a transferència de coneixement a la societat. El segon premi està dotat amb 500 euros, a més de la difusió del treball en una revista de premsa especialitzada. Actualment, Estébanez està realitzant un doctorat en l’IFISC dins del programa "María de Maeztu".

A l'acte de lliurament dels premis van assistir el Dr. Llorenç Huguet, rector, i el Dr. Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació i Relacions Institucionals de la UIB; el director general de Política Universitària i Educació Superior, D. Juan José Montaño; el gerent de la Fundació BIT, Biel Frontera; D. Julio Sánchez, director de Recursos Humans d'Informàtica El Corte Inglés i el director de Balears i Llevant, D. Antonio Carmona.



Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord