L'IFISC i la Representació del CSIC a Balears presenten un podcast de divulgació per a la Nit Europea dels Investigadors 2020

23 de novembre de 2020

L’IFISC (UIB-CSIC) i la Representació Institucional del CSIC a les Illes Balears uneixen forces i creen “Voces, CSIC Illes Balears”, un podcast mensual de divulgació científica. Mitjançant entrevistes a científics i científiques que treballen en els centres del CSIC a les Illes Balears (IMEDEA CSIC-UIB, IFISC UIB-CSIC i ICTS SOCIB), pretén ampliar la visibilitat de la ciència que es realitza a la regió. El primer episodi es llançarà coincidint amb la Nit Europea dels Investigadors 2020 (27 de novembre) a les 12.00 h a través de la plataforma iVoox i consistirà en un especial que donarà veu a investigadors i investigadores involucrats en projectes europeus. Els primers investigadors a ser entrevistats seran:

  • Massimiliano Zanin, investigador postdoctoral en l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC), centre mixt del CSIC i la Universitat de les Illes Balears. Massimiliano és coordinador del Projecte ARCTIC - Air Transport as Information and Computation, finançat a través d'una prestigiosa Beca ERC Starting Grant atorgada pel European Research Council.
  • Adèle Révelard, del Sistema d'Operació i la Divisió de Suport del Radar Costaner d'Alta Freqüència de la ICTS SOCIB. Adèle participa en el Projecte EuroSea - Improving and Integrating European Ocean Observing and Forecasting Systems for Sustainable use of the Oceans finançat pel programa de Finançament de Recerca i Innovació de la Unió Europa Horizon2020.
  • Anna Traveset, Professora de Recerca del CSIC en l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), centre mixt del CSIC i la Universitat de les Illes Balears, i representant institucional del CSIC a les Illes Balears. Anna participa en el projecte LIFE 4 Pollinators - Involving people to protect wild bees and other pollinators in the Mediterranean, finançat pel Programa LIFE, l'instrument financer de la Unió Europea dedicat, de manera exclusiva, al medi ambient.

El podcast estarà presentat pel tècnic de comunicació i divulgació de l’IFISC Adrián García.

La Nit Europea dels Investigadors és un projecte de divulgació científica emmarcat en Horitzó 2020, Programa de Recerca i Innovació de la UE, sota les accions Marie Skłodowska-Curie. L'edició de 2020 compta amb la participació de 30 països europeus amb l'objectiu d'acostar la ciència i a les persones que investiguen al públic en general, demostrar d'una forma pràctica i lúdica la relació entre recerca i vida quotidiana, i divulgar els estudis científics entre els joves.


 voces-csic-balears-01


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord