Cicle de Conferències Explorant les Fronteres entre els Sabers II

20 de maig de 2009

El cicle de Conferències "Explorant Les Fronteres entre els Sabers II" es va celebrar els passats mesos de Maig i Juny en la Cámbra de Comerç de Palma. L'IFISC ha contat, en aquesta segona edició, amb la col·laboració del “Club Diario de Mallorca”, i la Conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació.

El cicle es va obrir el passat 20 de Maig amb el Dr. Joaquín Marro de l'Institut Carlos I de Física Teòrica i Computacional. Universitat de Granada amb la seva conferència Física y Vida: de las Relaciones entre Física, Naturaleza y Sociedat .El 10 de Juny el Dr. Camilo José Cela Conde, EVOCOG (Evolució i Cognició humana). Unitat associada al IFISC-CSIC. Universitat de les Illes Balears, va parlar de Evolución Humana, de lo Simple a lo Complejo. Va tancar el Cicle, el 18 de Juny, el Dr. Bartolo Luque del Departament de Matemàtica Aplicada i Estadística. Universitat Politècnica de Madrid amb la seva conferència Sonidos Complejos.

L'objectiu d'aquest cicle de conferències, tant en l'edició de 2008, com en la d'aquest any, és el de presentar diferents exemples, paradigmes de sistemes complexos, des d'una perspectiva interdisciplinària.

La ciència del segle XX, s'ha caracteritzat per una progressiva especialització que ha permès grans avanços en àmbits específics. El gran repte de la ciència del segle XXI és el d'explorar les fronteres entre les diferents àrees del coneixement i el seu desenvolupament interdisciplinar, permetent així, la comprensió de fenòmens complexos.

 

"Aun con todas las leyes fundamentales,el mundo seguirá siendo misterioso" Diario de Mallorca, May, 21, 2009. Download

"Está por demostrar que la especie humana sea inteligente" Diario de Mallorca, June 11, 2009. Download

"No Somos Conscientes de todo lo que escuchamos cada día" Diario de Mallorca, June 20, 2009 Download

 


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord