11F: Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència 2020

7 de febrer de 2020

L'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència amb l'objectiu d'aconseguir l'accés ple i equitatiu a la ciència per a les nenes i les dones.

L'11 de febrer de 2018 va suposar un punt d'inflexió per a prendre consciència de la situació de desigualtat existent i de l'escassa presència de la dona en les carreres científiques i tecnològiques a les Illes Balears. Així, un grup de dones vinculades a aquests sectors va decidir organitzar-se en un grup de treball per a elaborar un document de propostes i un full de ruta per a eliminar la bretxa de gènere en el camp de la ciència, tecnologia i matemàtiques. Com a resultat d'aquesta iniciativa va néixer la plataforma de dones del 11F Balears, en la qual l'IFISC (UIB-CSIC) participa.

L'objectiu de la Plataforma és donar un rostre i una veu a les dones que, des d'institucions, empreses o individualment, desenvolupen la seva activitat professional i acadèmica especialment en l'àmbit dels sectors STEM, que inclouen la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques. Aquestes dones poden ser un model per a les noves generacions de nenes, amb la idea de motivar l'interès, promoure les vocacions científiques i tècniques entre les nenes i contribuir així a trencar la bretxa de gènere que actualment també existeix en el camp de la ciència i la tecnologia.

La llista completa de les activitats que s'organitzaran en el marc del 11F pot consultar-se en la web 11fbalears.org.

Investigadores de l'IFISC participaran en les següents activitats: 


 11F2020


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord