El Ministeri d’Educació, Cultura i Esports premia una investigació realitzada a l’IFISC

3 de desembre de 2015

Javier Argüello, becari del programa SURF@IFISC 2014, guanya el XIV Certamen Arquímedes

«Asimetries de calor en nanoconductors: el paper de la incoherència i la inelasticitat» és el treball que ha guanyat el primer premi del XIV Certamen Arquímedes, 2014, en l’àrea de Ciències Experimentals, Exactes i Ambientals. Es tracta d’un treball realitzat per Javier Argüello, becari del programa internacional SURF@IFISC el 2014, i supervisat pels investigadors de l’IFISC Rosa López i David Sánchez.

El treball investiga el flux de calor entre els terminals d’un conductor nanoscòpic en presència de dispersió inelàstica. D’acord amb els resultats obtinguts, es demostra que la calor es pot dissipar de manera asimètrica entre els contactes acoblats al conductor, i aquesta asimetria desapareix quan augmenta la inelasticitat.

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos inicià el 2013 el projecte SURF@IFISC (Summer Undergraduate Research Fellowships), un programa de beques d’estiu per iniciar els joves estudiants universitaris en el món de la investigació. Durant les tres edicions que s’han dut a terme 21 estudiants d’universitats de tot el món han tingut l’oportunitat de gaudir d’aquestes beques.

L'objectiu principal del Certamen Arquímedes és fomentar la recerca entre els estudiants universitaris mitjançant la concessió de premis a projectes originals de recerca. En aquesta edició es varen presentar 218 treballs provinents d'universitats de tot Espanya, dels quals 116 pertanyien a estudis de màster, i els 102 restants, a estudiants de grau. Javier Argüello, estudiant del doble grau de Física i Matemàtiques de la Universitat Complutense de Madrid, va ser un dels 27 seleccionats per a la fase final, que es va celebrar a Madrid el 25 de novembre de 2015, en la qual ha guanyat el primer premi.

 

 

Resolució publicada al BOE:

http://www.boe.es/boe/dias/2015/12/03/pdfs/BOE-A-2015-13120.pdf

 


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord