Segona enquesta sobre l'impacte de les mesures de distanciament social en l'epidèmia de Covid-19 a Espanya

29 de juliol de 2020

Els més joves van tenir menys contactes fora de casa que les persones més majors durant el confinament de la pandèmia de Covid-19, segons es desprèn dels primers resultats preliminars de l'enquesta del projecte Distancia-Covid, coordinat per l'investigador de l'IFISC (CSIC-UIB) José Ramasco.

Els investigadors acaben de llançar una segona onada de l'enquesta per a entendre com canvia el comportament dels ciutadans enfront de l'epidèmia i se sol·licita la col·laboració ciutadana. Aquesta informació, totalment anonimitzada, permetrà tenir una base estadística per a generar una sèrie d'escenaris i ajudar en la presa de decisions sobre possibles mesures d'actuació en aquests moments d'aparició de nous focus de contagi.

Els resultats de la primera enquesta, que es poden trobar en la web del projecte, recullen informació sobre la mobilitat i el comportament social dels ciutadans en els últims mesos des del començament de la pandèmia, fonamental per a entendre la propagació i els impactes de la Covid-19 a Espanya.

Amb aquests primers resultats, obtingut després de més de 4000 respostes a l'enquesta d'una àmplia franja de la població a Espanya i amb totes les províncies representades, s'ha pogut estimar el nombre mitjà de persones amb les quals els adults residien durant les últimes setmanes de confinament en cada comunitat autònoma, i els patrons de contactes fora de la llar entre diferents grups d'edat. Utilitzant mètodes d'estimació bayesians, l'equip ha simulat les distribucions completes d'aquestes estimacions i les està analitzant per a comprendre millor com afecten els patrons de transmissió de Covid-19.

El projecte Distància-COVID del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), en el qual participen el IFISC (CSIC-UIB), el Centri d' Estudis Avançats de Blanes (CEAB), l'Institut de Física de Cantàbria (IFCA), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i l'Institut d'Economia, Geografia i Demografia (IEGD), forma part d'un esforç multidisciplinari que utilitza la computació i les tècniques de ciència de dades per a analitzar l'efecte de les mesures de confinament preses, sobre la mobilitat i el comportament social, per a parar la propagació de la malaltia Covid19.



 survey


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord