Il·lumina’t s’amplia fins al 3 de gener per l’èxit de públic

10 de desembre de 2015

Ja l’han visitada 1.624 persones i més de 300 estudiants de secundària han assistit fins ara a les visites guiades

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (UIB-CSIC), Red Eléctrica de España, la Universitat de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma i la Fundació Palma Espai d’Art han acordat prorrogar l’exposició Il·lumina’t fins al dia 3 de gener. La mostra, que es pot veure al Casal Solleric, estava prevista fins al dia 20 de desembre, però atesa l’excel·lent resposta del públic, s’ha acordat allargar-la més dies.

La mostra s’organitza amb motiu de la declaració de l’Organització de les Nacions Unides de 2015 com a Any Internacional de la Llum i les Tecnologies Basades en la Llum. Amb aquesta declaració l'ONU proposa una reflexió sobre la importància que les tecnologies basades en la llum, i la llum en si mateixa, tenen en les nostres vides, i es qüestiona quins són els principals reptes tecnològics associats a la llum en relació amb el benestar i el progrés social. La Societat Europea de Física considera que la celebració de l'Any Internacional de la Llum és una gran oportunitat per donar a conèixer a la societat en general el potencial que té la tecnologia de la llum, i Il·lumina’t s’ha organitzat amb aquest objectiu.

Amb diversos experiments al voltant del làser i les il·lusions òptiques, Il·lumina’t fa un recorregut de caire divulgatiu i interactiu per algunes propietats de la llum i les aplicacions que se’n deriven. Conté experiments com les ombres de colors, per entendre la superposició de la llum; els miralls infinits, que expliquen d’una manera gràfica la propietat de la reflexió de la llum; el praxinoscopi, que explica els antecedents del cinema; el funcionament de la cambra fosca, la primera càmera de fotos; les comunicacions làser per aire, per demostrar que la llum també transporta informació; i una reproducció d’un dels primers làsers que va existir, el làser de gas (HeNe), entre d’altres experiments. L’exposició mostra també un espai relatiu al funcionament del sistema elèctric i al paper central de Red Eléctrica de España en aquest, així com als principals projectes que la companyia té a les Illes Balears en matèria de interconnexions elèctriques submarines.

En paral·lel a l’ampliació dels dies d’exposició, s’amplia també l’activitat de laser graffiti, que es durà a terme els dies 11, 12, 18, 19 i 23 de desembre a partir de les 18 hores al pati del Casal. Per altra banda, continuaran les visites guiades per al públic en general a les 17 hores. Tota la informació a www.llum2015mallorca.org

Informe final


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord