L'IFISC (UIB-CSIC) participa en l'estratègia CSIC per a frenar el Covid-19

23 de març de 2020

El Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) ha definit una estratègia d'impuls a projectes científics per a fer front a la pandèmia Covid-19. A més d'estudis de biotecnologia i nanotecnologia, s'impulsen estudis per a conèixer els patrons de mobilitat davant la pandèmia, que és el camí per a frenar l'expansió del virus.  

En aquesta línia treballa l'IFISC (Institut de Física de Sistemes Complexos centre mixt del CSIC amb la Universitat dels lles Balears) coordinant una proposta sobre l'impacte de les mesures de distanciament social sobre l'expansió de l'epidèmia COVID-19 a Espanya. En el projecte participen també el  Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), l'Institut d'Economia, Geografia i Demografia (IEGD-CSIC) a Madrid, el Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC) i l'Institut de Física de Cantàbria (IFCA-CSIC). Col·laboradors externs al CSIC inclouen la Universitat Pompeu Fabra i el Centre Nacional d'Epidemiologia-ISCIII i empreses com Telefónica. En aquest estudi es tenen en compte aspectes tan importants com la distribució espacial de la població, la seva estructura per edat, i la distribució i característiques dels centres sociosanitaris (hospitals, centres de salut, residències de majors), així com avaluar si s'han complert les mesures de contenció.


 Covid19


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord