Explorando las fronteras entre saberes X. De la biología a las ciencias sociales: Nuevos retos en el campo de los sistemas complejos

18 de maig de 2017

La celebració del desè aniversari de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC), coincideix amb la desena edició del cicle Explorant les Fronteres entre Sabers, que, com és habitual, és coordinat i impulsat pel l’IFISC i l'Obra Social la Caixa.

Un dels principals objectius de l’IFISC, des del seu naixement fins avui, ha estat l'organització d'activitats que promoguin la divulgació del treball interdisciplinari dels seus investigadors entre la ciutadania. En aquesta ocasió, el tema central del cicle serà els sistemes complexos.

En aquesta desena edició, es comptarà amb investigadors de l'àrea de Física que realitzen una clara activitat interdisciplinària, en aquest cas en els camps de les ciències de la vida i de les ciències socials. Els ponents, escollits per la seva experiència en la temàtica del cicle, oferiran una visió àmplia de quins són els nous reptes científics en el camp dels sistemes complexos i com aquests poden impactar en el nostre dia a dia.

El cicle començarà el dimecres 24 de maig a les 19 hores amb la xerrada de Jordi García-Ojalvo (Universitat Pompeu Fabra) titulada Tots a l'una: Sincronització en la naturalesa. Josep Perelló (Universitat de Barcelona) serà l'encarregat de continuar el cicle; el títol de la seva conferència, impartida en català, és: Ciència ciutadana: Què aporta la participació ciutadana a una recerca?, el dimecres 31 de maig, també a les 19 hores. El cicle de xerrades conclourà amb l'acte commemoratiu del desè aniversari de l’IFISC, el qual inclourà la xerrada Gens i genealogies: mites i realitats sobre la nostra herència, que impartirà Susana Manrubia (Centro Nacional de Biotecnología) el dimarts 6 de juny a les 19:30 hores. Explorando las fronteras entre saberes X


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord