Les xarxes cerebrals de la moral

23 de febrer de 2015

La premsa es fa ressò del projecte "Crim, judici i moral: un model d'interpretació de la dinàmica de les xarxes cerebrals en judicis morals realitzats per jutges i delinqüents" impulsat per l'EvoCog, grup d'Evolució i Cognició Humana associat a l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC/UIB). 

El projecte es planteja investigar la valoració moral realitzada per jutges en exercici i delinqüents en decidir sobre dilemes que impliquen el sacrifici d'una persona per salvar la vida d'unes altres. S'intenta així aconseguir, mitjançant un estudi interdisciplinari, les relacions que existeixen entre ment i cervell utilitzant les comparacions d'aquests casos particulars. Per a això, el projecte: identificarà mitjançant magnetoencefalografia la connectivitat funcional i la dinàmica de les xarxes cerebrals formades quan els subjectes duen a terme tasques de judicis morals i no morals;  construirà mitjançant la interpretació de tal dinàmica un model de la “facultat moral” humana com a interrelació ment/cervell en la formació i ús dels valors morals; i determinarà, conformement al model aconseguit, els components exclusius de la facultat moral humana seguint l'exemple de la facultat del llenguatge, mitjançant comparació amb les evidències disponibles sobre la conducta avaluadora en altres primats.

El Mundo Baleares


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord